De taal van tekeningen

De taal van tekeningen

Wist je dat de tekening van jouw kind:
* laat zien hoe ver jouw kind is in zijn ontwikkeling
* laat zien hoe jouw kind zich voelt
* laat zien hoe hij of zij over zichzelf denkt
* laat zien of hij of zij contact kan maken
* laat zie hoe jouw kind relaties ervaart
* laat zien hoe hij of zij de wereld beleeft
* laat zien wat zijn werkelijkheid is

Alles wat er bij kinderen van binnen leeft en speelt komt naar buiten via spel en tekenen. Het is zeg maar aangeboren, hun manier van leren en verwerken maar ook van communiceren.
Kinderen uiten zich op de manier die het beste bij hun past, en het is altijd onbewust maar nooit toevallig. En daarmee hebben ouders en leraren (en wie ook maar met kinderen te maken heeft) een sleutel in handen. Een sleutel om beter af te stemmen op het kind en het ook beter te begrijpen. Ook de kinderen die niet willen, kunnen, durven of mogen praten.

Ik ben aan de online-training ‘kindertekeningen lezen en begrijpen’ begonnen omdat het in mijn ogen een aanvulling is voor mij als kindercoach. Het geeft me handvatten om te zien wat een kind nodig heeft, hoe het over zichzelf denkt en hoe het zich voelt. Daarmee kan ik een kind echt zien en het aanbieden wat het nodig heeft.
Omdat de training iets diep binnen in mij raakte ben ik de licentietraining gaan doen, zodat ik nog veel meer mensen kan vertellen over de taal van tekeningen. In een lezing vertel ik aan de hand van voorbeelden en ervaring meer hierover. In een workshop ga je zelf aan de slag en leer je vanuit eigen tekeningen meer over wat een tekening allemaal kan vertellen.

Een lezing duurt ongeveer 1,5 uur, in overleg wordt er een thema gekozen die past bij de doelgroep. Denk aan:
De ontwikkelingsfasen van kindertekeningen
Bijzondere tekeningen (hooggevoeligheid, autisme, ziekte)
Mens-, boom-, huistekeningen
Symboliek
Zo nodig kan er een pauze ingepland worden. Verder is het fijn als de presentatie geprojecteerd kan worden.

Een workshop wordt aan kleine groepen gegeven van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. Een workshop neemt een dagdeel in beslag en kan gaan over boom-, huis- en/of menstekeningen. Tijdens de workshop gaan deelnemers zelf tekenen en kunnen ze ook tekeningen meenemen. Aan de hand van hun eigen werk leren de deelnemers meer over de taal van tekeningen en krijgen ze de nodige theoretische kennis.
Materialen worden verzorgd, de ruimte moet beschikken over tafels om te kunnen tekenen en er moet een presentatie geprojecteerd kunnen worden.

Voor meer informatie of de aanvraag van een offerte kun je een mail sturen naar info@passionatakindercoach.nl