Hoe ga ik te werk

“Loslaten betekent niet opgeven, maar zorgen voor jezelf”

  • Kennismaking; een coachingstraject begint met een telefonische kennismaking, dit is vrijblijvend en kosteloos. We bespreken wat het is waar je hulp bij nodig hebt, of ik daarbij kan helpen en ook of het van beide kanten ‘klikt’
  • Intake; als je met mij het coachingstraject wilt ingaan krijg je van mij voorafgaand aan het gesprek een intake-formulier. Deze moet door beide ouders/verzorgers ondertekend zijn. Tijdens het intake-gesprek leer ik doormiddel van vragen jou en je zoon/dochter beter kennen en zullen we een hulpvraag formuleren. Je zoon/dochter zal hier niet bij aanwezig zijn zodat je vrijuit kunt praten.
  • Coaching; met jouw zoon/dochter bekijk ik hoe de situatie op dit moment is en wat hij/zij nodig heeft om het te veranderen. Samen stellen we een doel waar we naartoe willen werken ( bijvoorbeeld situaties leren overzien, dingen een plekje geven of juist dingen loslaten, angst overwinnen). Aan de hand van verschillende werkwijzen gaan we onderzoeken welke kwaliteiten en mogelijkheden jouw zoon/dochter al heeft om het doel te gaan behalen.
  • Sessie; een sessie duurt ongeveer een uur. Tijdens de sessies gebruik ik verschillende werkvormen (gesprek, spelletjes, tekenen, wandelen, creatieve opdrachten) die aansluiten bij jouw zoon/dochter. Het hele coachingstraject hou ik het liefst zo kort mogelijk, de ervaring leert dat er gemiddeld 6 sessies nodig zijn voor een kind om het gestelde doel te behalen.
  • Eind/tussen evaluatie; na een aantal sessies kunnen we een korte tussenevaluatie plannen. Na de laatste sessie zullen we een eindevaluatie plannen, waarin ik samen met jouw zoon/dochter zal vertellen en laten zien waar we aan hebben gewerkt en wat we hebben bereikt.

Waar en wanneer

De coaching is bij mij aan huis in Barneveld. Het plannen van een afspraak en tijdstip gaat in overleg met de ouders; sommige scholen zullen ook afspraken onder schooltijd toestaan.

Aanmelden

Aanmelden kan via de mail: info@passionatakindercoach.nl of via 06-1164 1954.